Breaking News:

Kunci Jawaban

11 Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 125: What did Monita See Underwater of Bunaken?

Simaklah 11 soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka: What did Monita see underwater of Bunaken?

POS-KUPANG.COM/MARIA SELFIANI BAKI WUKAK
Simaklah 11 soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka: What did Monita see underwater of Bunaken? 

Simaklah 11 soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka: What did Monita see underwater of Bunaken?

TRIBUNTRENDS.COM - Artikel ini berisi soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka. Sebelum menjawab soal-soal tersebut, siswa diwajibkan untuk membaca terlebih dahulu teks bacaan berjudul "My First Snorkeling Experience" yang ada pada halaman sebelumnya.

Pemahaman terhadap teks ini sangat penting karena soal-soal yang diberikan berkaitan langsung dengan isi cerita tersebut. Oleh karena itu, dianjurkan agar siswa membaca dengan cermat agar mampu menjawab pertanyaan dengan tepat dan memperoleh hasil belajar yang optimal.

Simaklah soal dan kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka.

>> Halaman 125

My First Snorkeling Experience

Last semester, I was sent to Manado North Sulawesi to represent my school at a national storytelling competition. At the end of our stay there, all student participants and teachers were offered a free snorkeling trip to Bunaken National Marine Park.

Early in the morning, we left Manado harbor for Bunaken island by motorboat. It took us about 40 minutes to get there. We got off the motorboat with excitement and headed towards a snorkeling rental not far from the beach. Our tour guide helped us rent sets of snorkeling gears for all of us.

At that time, I was not sure about using all the snorkeling gears. I didn’t dare to ask. Luckily, while I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached me and offered help

When we were all set, we began swimming from the beach to the snorkeling site. It took us only 5 minutes to see the amazing underwater world. The sky was blue and the water was clear so we had no trouble finding a beautiful house reef.

I could observe a variety of corals and fishes. While I was swimming a little further down, I saw green sea turtles. I lost track of how many turtles I met along the way.

The Question

1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park?

Jawaban:

Her school

2. Why did Monita go to Manado?

Jawaban:

She went to Manado to represent her school at a national storytelling competition.

3. When did Monita go for a snorkeling trip?

Jawaban:

Last semester at the end of her stay in Manado during a national storytelling competition.

Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 122 Make Predictions About Monita’s Personal Experience

4. Who was with Monita during the snorkeling trip?

Jawaban:

Other student participants and their teachers.

5. How did Monita and other students get to Bunaken island?

Jawaban:

They traveled from Manada to Bunaken island by motorboat.

6. What were the snorkeling gears that Monita put on?

Jawaban:

A mask, a snorkel, and fins.

7. In paragraph 2, who helped Monita to put on the snorkeling gears?

Jawaban:

One of the participants/students.

8. What did Monita see underwater of Bunaken?

Jawaban:

A variety of corals and fishes.

9. In paragraph 3, find a phrase which has similar meanings with a place where corals live.

Jawaban:

House reef.

Baca juga: 6 Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 87 Semester 1: When/They/Finish/the Trip

10. Why is it easy to find a house reef when the sky is blue and the water is clear?

Jawaban:

We cannot see anything in murky water.

11. How did Monita think and feel about the snorkeling trip?

Jawaban:

Monita thought the snorkeling trip with other students from across Indonesia was the most memorable experience she had and she was grateful for that.

*)Disclaimer: Kunci jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua atau wali untuk memandu proses belajar anak.

( TribunTrends.com | TribunSumsel.com | Putri Kusuma Rinjani | Noval Dwi Widya )

Tags:
kunci jawaban Bahasa Inggris kelas 9 halaman 125Kurikulum MerdekaEvergreenMy First Snorkeling Experience
Rekomendasi untuk Anda

BERITA TERKINI

© 2025 TRIBUNnews.com Network,a subsidiary of KG Media.
All Right Reserved