Kunci Jawaban
Kunci Jawaban UTS Bahasa Jawa Kelas 7: Anak Sapi Jenenge?
Simaklah Soal dan Kunci Jawaban UTS Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1 Kurikulum Merdeka: Anak Sapi Jenenge?
Editor: Tim TribunTrends
Simaklah Soal dan Kunci Jawaban UTS Bahasa Jawa Kelas 7 Semester 1 Kurikulum Merdeka: Anak Sapi Jenenge?
TRIBUNTRENDS.COM - Artikel ini menyajikan secara lengkap contoh Soal dan Kunci Jawaban UTS Bahasa Jawa Kelas 7 SMP pada Semester 1 sesuai dengan Kurikulum Merdeka. Soal-soal ini dilengkapi dengan kunci jawaban yang dapat digunakan oleh siswa sebagai referensi belajar dalam mempersiapkan Ujian Tengah Semester.
Soal dan Kunci Jawaban UTS Bahasa Jawa Kelas 7 SMP Semester 1 Kurikulum Merdeka
1. Rukun agawe santosa, crah ….
Paribasan ing dhuwur iku terusane sing bener yaiku ….
a. Agawe lumrah
b. Agawe bungah
c. Agawe susah
d. Agawe bubrah
Jawab : d
2. Ukara ing ngisor iki sing kalebu krama inggil yaiku ….
a. Kula dipunsukani duwet katah
b. Simbah dipunaturi sare wonten kamar
c. Adik lagi dolanan ana ing plataran
d. Bapak nembe kesah saking omah
Jawab : b
Esuk umun umun para kadhang tani tumandhang gawe menyang sawah, padha sayuk rukun makarya ing sawah kanthi sengkud, ana kang macul, ana kang ngresiki gulma, ana sing mupuk lsp, supaya nalika mangsa panen, asil panen apik lan nyenengake.
3. Tembung “ macul, ngresiki lan mupuk “ kalebu tembung ….
a. Wilangan
b. Kahanan
c. Panyilah
d. Kriya
Jawab : d
Adikku nggawa buku Basa Jawa kanggo sinau
4. Ukara kasebut ing dhuwur nggunakake katerangan ….
a. Upaya
b. Wektu
c. Tujuan
d. Panggonan
Jawab : c
Para pangunjung yen kepengin lunga menyang Sendang Biru bisa nganggo kendaraan pribadi utawa kendaraan umum.
5. Saka ukara ing ndhuwur, kang kalebu tembung ancer-ancer yaiku tembung ....
a. Menyang
b. Sendhang biru
c. Para pengunjung
d. Kendaraan umum
Jawab : a
Aku tuku gula ing pasar
Kula tumbas gendhis wonten ing peken
Kula mundhut gula ing peken
Kula mundhut gendhis ing peken
6. Ukara ing dhuwur kang kalebu basa ngoko lugu yaiku nomer ….
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Jawab : a
7. Bocah-boah lagi mloya-mlayu ing lapangan kidul desa.
Ukara ing dhuwur iku sing kalebu tembung dwilingga salin swara yaiku ….
a. Bocah-bocah
b. Mloya-mlayu
c. Lapangan
d. Kidul desa
Jawab : b
8. Anak wedus jenenge cempe, yen anak sapi jenenge ….
a. Bledug
b. Beyes
c. Pedet
d. Cemeng
Jawab : c
25 Kunci Jawaban UTS Matematika Kelas 3 Semester 1: Bilangan yang Berada di Antara 120 dan 130? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 8 Halaman 79 80 Semester 1: Buatlah Laporan Pengelolaan Lingkungan Hidup |
![]() |
---|
Kunci Jawaban IPS Kelas 9 Halaman 121: Perkembangan dari Globalisasi Ilmu Pengetahuan dan Teknologi |
![]() |
---|
12 Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Halaman 87: When/They/Finish/the Trip |
![]() |
---|
7 Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 10 Halaman 175 176: Tulislah Ide Pokok Paragraf dalam Teks! |
![]() |
---|