Kunci Jawaban
15 Latihan Soal PTS STS Bahasa Inggris kelas 7 Semester 2 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
Simaklah 15 latihan soal PTS STS Bahasa Inggris kelas 7 SMP Semester 2 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban
Editor: Sinta Darmastri
TRIBUNTRENDS.COM - Simaklah 15 latihan soal PTS STS Bahasa Inggris kelas 7 SMP Semester 2 Kurikulum Merdeka, Lengkap Kunci Jawaban.
Sebelum menggunakan kunci jawaban siswa dapat menyelesaikan soal secara mandiri terlebih dulu.
Soal dibawah ini bisa untuk pembekalan siswa sebelum menghadapi ujian sekolah.
Dilengkapi dengan kunci jawaban, artikel ini memuat soal pilihan ganda untuk siswa pelajari jelang ujian Penilaian Tengah Semester (PTS) atau Sumatif Tengah Semester (STS).
Mengutip dari YouTube Jagat Edukasi, pelajarilah kisi-kisi soal PTS/STS Bahasa Inggris kelas 7 SMP semester 2 Kurikulum Merdeka dan kunci jawaban berikut ini.
The text below is for questions number 1-4
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Halaman 108: Listen Again to Audio 3.3. Say the Sentences
My House
I am Andara. I live in Sukabumi. My house is at no.25 Jl. Pemuda North Sukabumi. It's not a big house. It's medium. It's painted grey. It has two floors. I like it anyway. It has a small garden and a palm and a mango tree in front of the house. It looks green and nice.
My house has four bedroom, two living rooms, a dining room, a kitchen and two bathrooms. My bedroom is in the front part of the house, next to the living room. My parents' room is in the middle part of the house next to the dining room. The kitchen and the bathroom are at the back part of the house. I love my house very much.
1. Where does Andara live?
A. Jakarta
B. Bandung
C. Surabaya
D. Sukabumi
Jawaban : D
2. How many floors that Andara had in her house?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
Jawaban : B
3. Does Andara's house has a garden?
A. Yes it doesn't
B. No, it doesn't
C. Yes, it does
D. No, it does
Jawaban : C
4. Where can we find the kitchen and the bathroom?
A. At the back of living room
B. At the back part of the house
C. In the middle part of the house
D. Next to the living room
Jawaban : B
5. Mom: Do you enjoy playing in the park?
Me: ....
A. No, I does not enjoy playing in the park
B. No, I no enjoy playing in the park
C. No, I don't enjoy playing in the park
D. No, I don't enjoys playing in the park
Jawaban : C
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 7 SMP Halaman 211 Kurikulum Merdeka: Section 3 Listening
6. This animal lives in the sea and has 8 tentacles. What animal is it?
A. Octopus
B. Elephant
C. Zebra
D. Tiger
Jawaban : A
7. Delis : Give me the chilli sauce, please.
Zulfa : ....
A. Here you are
B. Never mind
C. No, thanks
D. It is so nice
Jawaban : A
The text below is for questions number 8-10
8. My Favorite Animal
My favorite animal is rabbit. Rabbit has two long ears. Its eyes are big and black, but when it is dark its eyes are red. It has two long teeth. Its nose is small and soft pink.
Its tail is soft, round and small like a cotton ball. Its legs are small. It doesn't walk, it jumps. It is vegetarian and its favorite food are carrots. Rabbits are very cute.
How many ears does the rabbit have?
A. Two ears
B. Four ears
C. Three ears
D. Five ears
Jawaban : A
9. How many ears does the rabbit have?
A. Two ears
B. Four ears
C. Three ears
D. Five ears
Jawaban : D
10. What is the title of the text?
A. Rabbits are very cute
B. My Favorite Animal
C. My Animal
D. Rabbit
Jawaban : B
11. Dina : Do you like to sing?
Uli : ....
A. Yes, I likes to sing
B. Yes, I like to sing
C. Yes, I am liking to sing
D. Yes I liked to sing
Jawaban : B
12. Nisa : It's very hot here. ....?
Nani : Sure, No problem.
A. Could you close the door?
B. Would you mind if I turn on the fan?
C. May I leave now?
D. Would you turn off the fan?
Jawaban : B
13. Dina : Finally, It's break time. .... A cup of tea?
Ranu : That's very nice of you.
A. Shall I have
B. May you get me
C. Would you like
D. May you help me get
Jawaban : C
14. She .... Her cat everyday
A. To feed
B. Feed
C. Feeds
D. Feeding
Jawaban : C
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris kelas 7 SMP Halaman 107 Unit 1 Chapter 3: Galangs House
15. I .... Always .... To the dentist
A. Do not, go
B. Does not, go
C. Do not, went
D. Does not, went
Jawaban : A
*) Disclaimer: Contoh jawaban dalam artikel ini hanya sebagai referensi bapak/ibu guru untuk menjawab pertanyaan terkait di Platform Merdeka Mengajar.
Kunci Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 10 Halaman 37: Isu yang Diangkat Komik Sesuai dengan Sumber? |
![]() |
---|
Jawaban Bahasa Indonesia Kelas 11 Halaman 75 Temukan Informasi Tentang Gedung Bernama Tjandra Naja |
![]() |
---|
30 Kunci Jawaban UTS Bahasa Indonesia Kelas 5 Semester 1: Apa Antonim dari Kata Berbeda? |
![]() |
---|
Kunci Jawaban Latihan Soal PTS Matematika kelas 3 Semester 1 Bilangan terletak antara 125 dan 127 |
![]() |
---|
10 Jawaban IPS Kelas 9 Halaman 121: Jika Kamu Dhea Bagaimana Kamu Mengatur Alokasi Uang Tersebut? |
![]() |
---|